Visie


Het maatschappelijk en zakelijk succes van een onderneming plannen wordt steeds moeilijker. Want vertrouwde en tastbare zaken bieden daarbij nauwelijks nog houvast. De vraag is dan ook: waarin kunnen wij ons als organisatie werkelijk onderscheiden? Welke factoren bepalen het verschil tussen stagnatie en groei? Tussen korte termijn "succes" en duurzame resultaten?

Alleen investeren in (vak)kennis en vaardigheden blijkt meestal onvoldoende. Voortdurende investeringen in de menselijke geest vormen bovenal een succesfactor. Een gezonde ondernemings-cultuur stimuleert veranderingsbereidheid, de moed tot vernieuwing, de ruimte voor teamwork en de toewijding aan het bedrijf. Ze bevrijdt van twijfel, angsten en onverschilligheid. Maar ook van starre bureaucratie en geestdodende procedures. Een gezonde ondernemingscultuur werkt van binnen naar buiten en zorgt voor verbinding in plaats van afstandelijkheid. Mensen durven echt zichtbaar te worden en voelen zich vrij om de ander te ontmoeten en om samen te creƫren.

In deze tijd, waarin veranderingen elkaar snel opvolgen, is succes alleen weggelegd voor ondernemingen die hun belangrijkste potentieel volledig kunnen activeren, om het vervolgens tot volle ontplooiing te brengen: Het enorme potentieel dat schuil gaat in de medewerkers.

En dat is waar IMT zich in nauwe samenwerking met de opdrachtgever op richt: Het verder ontwikkelen van leiderschapspotentieel, medewerkerpotentieel en daarmee op de ontwikkeling van de organisatie.